Anne - Çocuk

12.Hafta Hamilelik Gelişim Süreci  

12.Hafta Hamilelik Gelişim Süreci  

 

  1. gebelik haftasında annenin değişiklikleri çok olumludur. Özellikle hamile annelerde baş dönmesi ve mide bulantısının azalması bu döneme denk gelmektedir. Bu hamile annelerin kendilerini dalgalı denizlerde bir teknedeymiş gibi hissetmelerini engelleyecektir. Ancak bunun yerine hamile kadınlarda yorgunluk ve halsizlik görülür.

Daha önce, bazı hamile kadınlar sırt ağrısı ve sırt ağrısı yaşayabilir. Tüm bu durumların nedeni hamilelik sırasında salgılanan “rahatlama” hormonudur. Relaksin salındığında, hamile annenin kemik yapısında değişikliklere neden olarak ağrıya neden olur. Bebeğiniz büyüdükçe oksijen ihtiyacı artar ve günlük hayatta nefes almayı zorlaştırır.

12 Haftalık Bir Bebeğin Gelişimi

12 haftalık bir bebeğin önemli organlarının neredeyse tamamı oluşur. Bu oluşumlar da bebeğin hareketliliğine katkı sağlar. Bunun nedeni bebeğin hareketliliğinin gün geçtikçe artmasıdır. Bir önceki hafta hareketliliği artan bebekler, özellikle parmak hareketleri hızlı olanlar 12. haftaya denk gelir. Bazı gebeliklerde bebekler parmaklarını ağzına götürdüklerinde berbat bir refleks gösterirler.

Parmak gelişimine tırnak oluşumu eşlik eder. Tırnak gelişimi bu hafta çoğunlukla devam ediyor, ancak oldukça hızlı. Ayrıca bebeğin bazı kemikleri sertleşmeye ve görünür hale gelmeye başlayacaktır. Dalak ve karaciğer işlevlerini yerine getirmeye başlar. Tiroid ve pankreasın gelişmesiyle birlikte refleksleri her gün daha belirgin hale gelir.

12 Haftada Cinsiyet Değişir Mi?

Her yumurtlama ile birlikte kadının vücudu hamileliğe hazırlanır. Bu dönemde bağlanma meydana gelirse, sperm ve yumurtaların bir araya gelme olasılığı diğer dönemlere göre daha fazladır. Yumurta ve sperm birlikte bir zigot oluşturur ve gebelik başlar. Döllenmiş bir yumurtanın oluşumu bebeğin cinsiyetini ortaya çıkarır, ancak bu süreçte değildir.

12 Haftalık Bir Bebeğin Ultrason Görüntüleri

12 haftalık fetüsün hemen hemen tüm parçaları gelişimini tamamlar. Bu da bu süreçten sonraki gelişimin çok daha hızlı ve daha belirgin olacağı anlamına geliyor. Duruşmadan günler ve haftalar sonra daha da fazla sürprize hazırlanmanız önerilir. Bebek test sırasında annenin karnına dokunursa, bebek buna karşılık gelen hareketleri gösterebilir. Ultrason sırasında hareketi gözlemlemek de mümkündür. İkizlere hamile olan hamile kadınlardan doğan bebekler aynı büyüme oranını gösterir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu