Sağlıklı Yaşam

Yumuşak Romatizma Nedir?

Yumuşak Romatizma Nedir?

 

Her zaman belirtileri olmasına rağmen adının pek duyulmadığı yumuşak doku romatizma nedir sorusu çok faza merak edilmektedir.

Yumuşak doku romatizması nedir sorusu büyük bir kesimin ilk defa duyduğu ve merak ettiği konuların başında gelmektedir. Bu rahatsızlık farklı belirtilerde olup ciddi sorunların meydana gelmesine neden olabilir.

Yumuşak Doku Romatizma

Yumuşak doku romatizma tıp dilinde fibromiyalji sendromu uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet ile aşırı yorgunluk, halsizlik, sabah tutukluğu kendini belli eden kronik yumuşak doku romatizmal ağrı sendromu olmaktadır. Özellikle belli başlı bölgelerinde aşırı hassasiyet ile kendini belli eden bu rahatsızlık hastaların yaşam kalitesini olumsuz bakımından etkilemektedir. Romatizmal hastalıklar içinde en çok karşılaşılan ikinci hastalık olan yumuşak doku romatizması kadınlarda erkeklere göre çok daha sık görülmektedir. Fibromiyalji belirtilerinin farklı hastalıklar ile karşılaştırılma olasılığı çok fazla olup doğru teşhis konulmaması halinde şikayetler azalsa bile yeniden başlama riski çok fazla olmaktadır.

Yumuşak Doku Romatizma Belirtileri

Yumuşak doku romatizma belirtileri içinde en önemli olan belirtisi vücudun belli yerlerinde görülen hassasiyet olmaktadır. Özellikle ağrı ve sabahları zor uyanma ile kendini belli eden rahatsızlık nefes almada zorlanma be kulak çınlaması da en büyük belirtilerinden olmaktadır. Yumuşak doku romatizma olan kişilerin özel bir karakteri bulunmaktadır. Kendilerinden beklentileri çok yüksek, çok titiz, mükemmeliyetçi, duygu durumları çok çabuk değişen özelliklere sahip olmaktadırlar. Stresli zamanlarda ağrılar çok daha şiddetli olan bu rahatsızlıkta bel ve boyun ağrıları, depresyon, hipotiroidi, kronik yorgunluk sendromu ile uyku bozuklukları belirtileri bulunmaktadır.

Yumuşak Doku Romatizma Tedavisi

Yumuşak doku romatizmasında tedavi çok önemli olup istikrarlı olmak gerekmektedir. doğru teşhis konulmaması halinde farklı bir hastalık tedavisine başlanır ve hasta gereksiz yere ilaç kullanımı yapacaktır. İlaçla tedavi edilen bu rahatsızlıkta ek olarak günlük yaşamda bir takım değişiklikler yapılması gerekir. Stresten arınmış, dengeli beslenme, düzenli uyku ve düzenli bir yaşam çok önemlidir. Yumuşak doku romatizma tedavisi için hasta ve hekim iş birliği içinde olmalıdır. Kişiye özel uygulanan tedavi seçenekleri içinde PRP uygulamaları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu